En sentral del av Ytringsfrihetskommisjonens mandat er å utrede sosiale medier-selskapenes rolle og ansvar for innholdet på sine plattformer. 9. mars møter kommisjonen norske tilsyn og aktører, samt internasjonale eksperter for å innlede kommisjonens diskusjoner om dette temaet. Møtene blir strømmet fra denne siden, og tilgjengelige i opptak.

Et hovedtema under kommisjonssamlingen, og de åpne møtene, vil bli å diskutere EU-kommisjonens forslag til Digital Services Act.

Program:

9. mars kl 09-11: Innspillsmøte med norske aktører.

Deltakere:

Finn Myrstad, fagdirektør i Forbrukerrådet

Jan Henrik Mjønes Nielsen, juridisk seniorrådgiver i Datatilsynet

Tore Tennøe, direktør for Teknologirådet

Marianne Neraal, Politisk sjef /Public Policy Manager Facebook Norge

Christine Sørensen, Politisk sjef Google Danmark og Norge

 

9. mars kl 1400-1445: Møte med Natali Helberger, professor i Information Law, University of Amsterdam 

Helberger er en tysk jussprofessor og ekspert på internettjuss, som blant annet har skrevet om viktigheten av en solid infrastruktur for informasjon og debatt utenom de store sosiale medier-selskapene.

 

9. mars kl 1500-1545: Møte med David Kaye, jussprofessor og direktør for International Justice Clinic, University of California 

Kaye var FNs spesialrapportør for ytringsfrihet fra 2014 til 2020 og har skrevet mye om ytringsfrihet og ansvarsregulering på nett. Han ga ut boka Speech Police i 2019. Den går gjennom ulike forsøk på ansvarsregulering av nettet.